Fit kokosowe muffinki na diecie - bezglutenowe drugie śniadanie




Kolejny przepis na fit słodkość, która idealnie sprawdzi się również na drugie śniadanie.
Babeczki są mięciutki, wilgotne i pyszne.
Idealnie sprawdzają się również w podróży, łatwo je przewozić i naprawdę szybko sycą.
Zrobienie nie zajmie dużo czasu a jedna babeczka ma ok 72 kcali.
Czy to nie brzmi cudownie?
To jak? Kto jest chętny na spróbowanie.

PS. Przepis dostałam od mojego dietetyka Marcin Magiera - Dietetyk Mobilny, jednak delikatnie go zmodyfikowałam :)



Składniki na 16 babeczek (czyli 4 porcje)

- puszka białej fasoli
- 3 jajka
- 40 g wiórków kokosowych
- 20 g oleju kokosowego
- 15 g proszku do pieczenia
- 190 g jogurtu naturalnego (u mnie bez laktozy)
- 35 g ksylitolu

 Jedna babeczka ma ok 72 kcali.



Sposób przygotowania:

Fasolę wyjmujemy z puszki i płuczemy na sitku. Następnie przekładamy do miski, dodajemy resztę składników i blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
Masa wychodzi dość płynna, nie przyjmujcie się tym.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Masę przekładamy do silikonowym foremek i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy ok 18-25 minut.
Mówiłam, że będzie szybko i łatwo :)

Smacznego.
Koniecznie dajcie znać w komentarzu czy smakowały :)






0 komentarze:

Prześlij komentarz