Fit muffinki z jagodami - bez mąki




Idealne na lato. Lekkie, owocowe i pyszne. Dzięki użyciu fasoli są wilgotne i lekkie. Mają mało kalorii. Połączenie idealne, lekko, zdrowo i nisko kalorycznie :)
Nic tylko jeść :D
Cztery takie babeczki super się sprawdzą jako drugie śniadanie do pracy albo w podróży.

Jedna babeczka ma ok 70 kcali


Składniki na 16 babeczek (czyli 4 porcje)

- puszka białej fasoli
- 2 jajka
- 40 g wiórków kokosowych
- 20 g oleju kokosowego
- 15 g proszku do pieczenia
- 190 g mleczka kokosowego z puszki
- 35 g ksylitolu
- ok 120 g jagód




Sposób przygotowania:

Fasolę wyjmujemy z puszki i płuczemy na sitku. Następnie przekładamy do miski, dodajemy resztę składników ( z wyjątkiem jagód) i blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
Masa wychodzi dość płynna, nie przyjmujcie się tym. Gdy masa będzie już gotowa, wsypujemy jagody i delikatnie mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Masę przekładamy do silikonowym foremek i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy ok 35- 40 minut. 
Warto sprawdzać patyczkiem czy babeczki się już upiekły w środku.

Smacznego!
Dajcie znać jak smakowały.

0 komentarze:

Prześlij komentarz