Pasta z białej fasoli - wegańska. Szybka i pyszna.




Pomysł na szybką i nieskomplikowaną przekąskę. Idealnie sprawdzi się na śniadanie albo kolację. Pysznie smakuje ze świeżym pieczywem.
Polecam. Smak zapewne Was zaskoczy :)

Kaloryczność całej pasty: ok 465 kcali

Składniki:

- puszka białej fasoli (albo szklana, jeżeli sami gotujemy)
- 250 g cebuli
- 250 g jabłka
- 2 łyżki majeranku
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cebulę kroimy na drobną kostkę i smażymy na małym ogniu. Lubię ją smażyć tak ok 10 minut bo wtedy robi się pysznie delikatna i słodka. Następnie dodajemy jabłko pokrojone w małą kostkę, majeranek i przyprawy. Smażymy na większym ogniu aby się ładnie podsmażyło.
W tym czasie fasolę delikatnie blendujemy, nie dokładnie. Gdy cebula z jabłkiem i przyprawami będzie gotowa, wrzucamy do fasoli i razem mieszamy, do połączenia się składników.
Ja nie lubię jak jest taka bardzo kremowa.
Gotowe.

0 komentarze:

Prześlij komentarz